ΦΟΒΟΣ….

 Φόβος….τόσο δα μικρή λέξη μα τόσο δυνατή. Μπορεί να σε κυριεύσει, να σε γονατίσει, να σου αλλάξει την ζωή, να σου “σπάσει τον τσαμπουκά”. Θυμάσαι αυτό τον τσαμπουκά; ξέρεις εκείνο το φοβερό συναίσθημα της νιότης που σε έκανε ατρόμητο και ενεργοποιούσε τις εσωτερικές φωνές που έλεγαν θα πιάσεις τoν κόσμο και θα τον αλλάξεις, θα “στύψεις” τις πέτρες. Είμαι σίγουρη το είχες αυτό το σχέδιο …κάποτε όμως πριν πολλά χρόνια πρίν συναντηθείτε ….

Αφού συναντηθήκατε για πρώτη φορά και έγινε η πρώτη γνωριμία λίγο άλλαξες. Δεν γονάτισες, όμως να …..κάπως αισθάνθηκες. Είπες εντάξυ θα προχωρήσουμε, τίναξες λίγο τα ρούχα σου και πήρες μια βαθιά ανάσα,  ενδεχομένως να προβληματίστηκες και λιγάκι αλλά δεν ήταν και τόσο τραγικά τα πράγματα. Μετά την δεύτερη ίσως και τρίτη συνάντηση μαζί του δεν αιφνιδιάστηκες όπως την πρώτη φορά αλλά σίγουρα αναρωτήθηκες  “ωχ τί έγινε πάλι; τακτικός επισκέπτης;”

Τακτικός επισκέπτης στο πέρασμα των χρόνων. Έρχεται συνήθως ακάλεστος (τί αγένεια!) δεν σε προειδοποιεί αλλά όσες περισσότερες φορές τόσο μεγαλύτερο το βάρος που σου αφήνει. Δηλητηριάζει το μυαλό-την ψυχή  και αφήνει πικρή γεύση στο στόμα. Τόσο πολύ που αρχίζεις να δυσκολεύεσαι να αναπνεύσεις -στέκεται κάπου στο στήθος και έλεγχει τέλεια το μυαλό. Σε μπερδεύει, σε βαραίνει και τον κουβαλάς πάντα μαζί σου. Σε όλες τις δραστηριότητες, στην δουλειά, στην καθημερινότητα σου. Βλέπεις, ακούς, κρυφ ακούς, συλλέγεις πληροφορίες και από άλλους που είχαν ανάλογες επισκέψεις ….και τότε φοβάσαι πιο πολύ, ελέγχεσαι καλύτερα και εγκεφαλικά και συναισθηματικά. Και στοιχειώνει μέσα σου και δεν λέει να φύγει και καταφέρνει να σε κάνει να γονατίσεις…..

Τότε μην ξεχάσεις να σηκώσεις το κεφάλι σου και να στρέψεις το βλέμμα σου προς τον ουρανό. Πάρε μια βαθειά ανάσα, σήκω όρθιος, τίναξε λίγο τα ρούχα σου και θυμίσου οτι αν και είναι δύσκολο να τον ξεριζώσεις μπορείς να του δείξεις οτι δεν είναι ευπρόσδεκτος, κλείσε και καμιά πόρτα. Ποτέ μην ξεχάσεις οτι τα πράγματα είναι “απλά”, η ζωή είναι απλώς ένα ταξίδι…

 

                                                                                                     #keepitsimple#lifeisajourney#

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s